Blog

Gelderse Sport Federatie en MQ Scan werken samen aan een gezonde generatie

De Gelderse Sport Federatie (GSF) en MQ Scan hebben een samenwerkingsovereenkomst ondertekend. De MQ Scan is een wetenschappelijk onderbouwde scan die de motorische ontwikkeling van kinderen simpel, snel en betrouwbaar in kaart brengt. De MQ Scan gaat onderdeel uitmaken van het door de GSF ontwikkelde en vernieuwde leefstijlprogramma B-Fit.

 

De motoriek van kinderen beïnvloedt in grote mate de gezondheid van kinderen. De berichtgeving in het afgelopen jaar dat er meer aandacht moet komen voor de motorische ontwikkeling geeft aan dat er een negatieve trend gaande is. Reden genoeg om krachtige samenwerkingen te smeden om deze trend een halt toe te roepen en te keren.

B-Fit is een effectief leefstijlprogramma voor kinderen tussen 4 en 12 jaar, ontwikkeld door de GSF. Het is gericht op het verkrijgen en behouden van een actieve en gezonde leefstijl en wordt landelijk aangeboden via het basisonderwijs. B-Fit coaches met een gecertificeerde opleiding voeren het programma uit, onder professionele begeleiding van de GSF. Monitoring van de resultaten en de ontwikkeling wordt steeds belangrijker. Om hier meer grip op te krijgen heeft de GSF er voor gekozen de MQ Scan standaard onderdeel te laten zijn van haar B-Fit programma.

Ziggy Tabacznik, oprichter en directeur MQ Scan: “Provinciale sportorganisaties zoals de GSF zijn voor mij belangrijke spelers op het gebied van gezondheidsbevordering. Zij beschikken over het juiste netwerk, hebben verantwoordelijkheid over een groot gebied en ondersteunen op lokaal niveau. De MQ Scan gaat de professionals helpen inzicht te verkrijgen in de motoriek van kinderen om deze vervolgens gerichter te verbeteren. Daarnaast ben ik er trots op dat onze jarenlange relatie nu daadwerkelijk een officiële samenwerking is geworden.”

“De MQ Scan stelt ons in staat nog bredere inzichten te verkrijgen in de ontwikkeling van de motoriek van kinderen”, vult Tjienta van Pelt aan, directeur van de Gelderse Sport Federatie. “Bij B-Fit gaan we voor kwaliteitsverbetering in het bewegingsonderwijs. Om het niveau van dit succesvolle programma verder te verhogen, hebben we heel bewust voor deze samenwerking gekozen.”

Vanaf januari 2019 wordt het vernieuwde B-Fit programma en dus ook de MQ Scan, in gebruik genomen.

 

Zet de MQ Scan in!

Vraag geheel vrijblijvend informatie aan voor jouw school, schoolbestuur of gemeente.  

Contact

Adres:
Hendrik Figeeweg 1C
2031 BJ Haarlem

Interesse of vragen MQ Scan?
Neem contact op met team MQ:
info@mqscan.nl of (+31) 023 3036808 

 

 

Meld je aan en blijf op de hoogte