Nieuws!

Release Update: MQ SCAN 2.1 is released!

Wij doen er alles aan om het MQ Scan systeem continue aan te laten sluiten op behoeften en wensen van onze gebruikers. Wij verbeteren de veiligheid en ontwikkelen het systeem door om continu het beste te kunnen leveren voor al onze gebruikers. Gisteren (19 september 2019) is de 2.1 versie live gegaan. 

Wat houdt de update precies in?
Individuele leerling rapportages verbeterd
> Er kan een versimpeld leerlingrapport worden gedownload. Dit betekent dat hierop alleen de MQ-score en de ontwikkeling van het individuele kind zichtbaar zijn. Een beeld van de klas en de uitsplitsing van de jongens en de meiden zijn hierop weggelaten. Dit versimpelde rapport kan gebruikt worden om op te sturen naar ouders of om toe te voegen bij het rapport. Het rapport is zo volledig AVG proof. Er zijn nu dus drie mogelijkheden om individuele rapportages te genereren.

Excel-export vollediger
> De testtijd en eventuele opmerkingen zijn toegevoegd op leerling niveau. Hierdoor is de excel-export vollediger en geeft deze een beter overzicht. De excel-export (op klas- of schoolniveau) is handig om in één overzicht alle gegevens van de leerlingen te overzien. Deze exports kunnen gebruikt worden voor import in reguliere leerlingvolgsystemen, ter ondersteuning van gesprekken of bij de LO-lessen en activiteiten.

Verscherpte upload leerlingen
> De eisen voor het uploaden van de klassenlijst zijn verbeterd en aangescherpt. Dit voorkomt fouten in het invoeren van bijvoorbeeld de geboortedatum en het leerjaar. Belangrijk hierbij is dat het invoeren van combinatieklassen niet meer mogelijk is. Dit gaf foutmeldingen bij de berekening.

Admin MQ Scan beter beveiligd 
> Veiligheid van de MQ Scan heeft dagelijks onze aandacht. Dit in het kader van de AVG wet- en regelgeving. In de zomer hebben wij alle verwerkingsovereenkomsten aangescherpt en volgens het model 3.0 Privacy Convenant Onderwijs opgesteld. Ook binnen het systeem verbeteren wij de beveiliging. Onze support / admin verantwoordelijke medewerkers gaan werken met een ‘two factor authentication’. Het is tevens een test om te ervaren hoe dit werkt om op basis hiervan te bepalen of wij dit ook beschikbaar willen maken voor onze gebruikers.

Jullie zijn en blijven enorm belangrijk voor ons
Deze update is mede te danken aan input van verschillende gebruikers. We zijn erg blij met deze manier van samenwerken. Hierdoor kunnen wij de MQ Scan steeds beter aan laten sluiten bij jullie behoeften en suggesties. Dus blijf kritisch, geef je suggesties en behoeften aan. Wij maken hier een wensenlijst van en bepalen op basis van urgentie, haalbaarheid en kosten welke verbeteringen wij doorvoeren. – Marly Bak (Customer Succes Manager MQ Scan)Zet de MQ Scan in!

Vraag geheel vrijblijvend informatie aan voor jouw school, schoolbestuur of gemeente.  

Contact

Adres:
Hendrik Figeeweg 1C
2031 BJ Haarlem

Interesse of vragen MQ Scan?
Neem contact op met team MQ:
info@mqscan.nl of (+31) 023 3036808 

 

 

Meld je aan en blijf op de hoogte