De coronacrisis biedt ook de mogelijkheid om eens kritisch te kijken naar onze beweegadviezen

‘Laten we met het besef dat het gaat om gezamenlijk plezier beleven ook afscheid nemen van de verplichting om 1 uur per dag te bewegen. Dat is ongeveer net zo onaantrekkelijk als het winkelen tijdens de coronacrisis. Je doet het omdat het moet en niet omdat je het wilt…’

In zijn interessante column schrijft Remo Mombarg over het belang van plezier hebben in bewegen. Hij komt met een alternatieve beweegschijf die zich richt op brede motorische ontwikkeling. ‘Opvallend hierin is dat zelfs de sportbonden bezig zijn om breed motorische ontwikkeling te omarmen, terwijl RIVM nog steeds dezelfde saaie bewegingsrichtlijnen hanteert.’

Als kinderen zich breed motorisch ontwikkelen wordt de kans op een leven lang bewegen aanzienlijk groter. Remo benadrukt daarom: ‘Laten we kinderen leren om verliefd te worden op bewegen door een veelzijdige beweegschijf met drie lagen aan te bieden. De buitenste laag wordt gevormd door brede motorische ontwikkeling’.

 

Zet de MQ Scan in!

Vraag geheel vrijblijvend informatie aan voor jouw school, schoolbestuur of gemeente.  

Contact

Adres:
Hendrik Figeeweg 1C
2031 BJ Haarlem

Interesse of vragen MQ Scan?
Neem contact op met team MQ:
info@mqscan.nl of (+31) 023 3036808 

 

 

Meld je aan en blijf op de hoogte