‘NOC*NSF luidt de noodklok: kinderen bewegen steeds minder’

‘Kinderen bewegen al jaren steeds minder, motorische vaardigheden nemen af en overgewicht neemt toe’, aldus Gerard Dielessen, algemeen directeur NOC*NSF.

Sinds het begin van de corona-crisis is het aantal kinderen dat elke week sport met 35% afgenomen. Voor jongeren was er een daling van 13%. Dit blijkt uit onderzoek dat is uitgevoerd in opdracht van sportkoepel NOC*NSF. Daarnaast mist 71%van de kinderen tussen de vijf en twaalf het sporten, 53% mist de gezelligheid en 40% mist de structuur die een sportclub biedt. “We zijn dan ook blij dat de jeugd vanaf morgen weer naar de voor hun zo belangrijke en vertrouwde sportclub mag.”

De trend van minder bewegen zal onherroepelijk leiden tot een verslechtering van de motoriek en daardoor meer inactiviteit en overgewicht in de hand werken. Het belang om juist nu meer aandacht te besteden aan breed motorische ontwikkeling zal in alle activiteiten voor de kinderen aangeboden dienen te worden.

Lees het volledige artikel hier of lees meer over het nut van een gezonde levensstijl.

 

Zet de MQ Scan in!

Vraag geheel vrijblijvend informatie aan voor jouw school, schoolbestuur of gemeente.  

Contact

Adres:
Hendrik Figeeweg 1C
2031 BJ Haarlem

Interesse of vragen MQ Scan?
Neem contact op met team MQ:
info@mqscan.nl of (+31) 023 3036808 

 

 

Meld je aan en blijf op de hoogte