fbpx
 

Motorische ontwikkeling simpel, snel en betrouwbaar in kaart

Eigenlijk alle motorische testen, tot voorheen beschikbaar, nemen veel tijd in beslag, 15 a 20 min. per kind. Nog los van alle administratieve rompslomp die na het testen volgt. Tevens focussen diverse testen zich met name op kinderen met een indicatie, onder gemiddelde motoriek. De belangrijkste elementen die op veel weerstand stuitte onder professionals die er mee werkten. Daarnaast zien we dat veel systemen verouderd zijn, niet aangesloten zijn op de laatste trends en ontwikkelingen mbt de ontwikkeling van motoriek.

Reden genoeg om hier een goed gefundeerd alternatief voor te bieden. Gebouwd op nieuwe visies van bewegen, gebruikmakend van de laatste technologie, inspelend op behoeften van professionals. Dit heeft geresulteerd in de MQ Scan.

De Tracks

De MQ Scan bestaat uit drie tracks (onder-, midden- en bovenbouw) wetenschappelijk onderbouwde en gevalideerde tracks (zie het als een obstacle run) voor het primair onderwijs.
De tijd die het kind loopt over het tracks, en de leeftijden het geslacht bepalen uiteindelijk zijn of haar MQ score. Deze score is een objectieve wetenschappelijk onderbouwde en gevalideerde score.

Je eigen digitale omgeving

Iedere accounthouder heeft zijn / haar eigen digitale MQ Scan omgeving. Hier worden de kinderen van de school in geüpload en automatisch in de juiste klassen ingedeeld. Na het scannen, vind je hier real time inzichten van de resultaten in de vorm van digitale rapportages. Deze rapportages leveren wij op drie niveaus, school, klas en individu. De rapportages zijn te downloaden als pdf. Of te exporteren middels Excel, om zo in algemene leerlingvolgsystemen toe te voegen.

In de digitale omgeving heb je blijvend toegang tot je resultaten, ook van voorgaande jaren en testmomenten.

De App

De MQ Scan app is bedoeld om snel en simpel de scan af te nemen. De geüploade kinderen in de digitale omgeving, worden 1-op-1 overgenomen in de app, waardoor het afnemen van de scan snel en eenvoudig gaat (demo aanvraag link).

Dus geen Excel blaadjes meer, geen lange testmomenten. Maar snel, simpel en betrouwbaar inzicht in het motorisch niveau van kinderen, volgens de wettelijk gestelde AVG richtlijnen en wetgeving.

Neerleggen parcours MQ Scan

MQ is een initiatief van de mensen van SchoolJudo.nl en is mede mogelijk gemaakt door de gemeente Almere. De MQ Scan is ontwikkeld en gevalideerd door de Vrije Universiteit van Amsterdam (VU) in samenwerking met de Haagse Hogeschool naar een ontwerp van het Athletic Skills Model (ASM)