MQ Scan meest gebruikte monitoringstool van Nederland

Dat het slecht gesteld is met de motorische vaardigheden van de jeugd is al een aantal jaren duidelijk zichtbaar in Nederland. De Nederlandse jeugd zit te veel binnen en moet, met name in de leeftijdscategorie 4 tot 12 jaar, meer gaan sporten en buiten spelen. Tijdens deze levensjaren leg je namelijk het sportieve fundament voor de rest van je leven en worden de grondmotorische vaardigheden in een razend tempo ontwikkeld.

Steeds meer gemeentes in Nederland beginnen de noodzaak van een goede motoriek in te zien. Dat blijkt uit de jaarlijkse peilingen van het Mulier Instituut over het bewegingsonderwijs in de verschillende onderwijsvormen en uit een peiling in 2019 onder gemeenten in het VSG-panel. 47% van de gemeenten en 66% van de basisscholen meet motorische vaardigheden. 54% van de gemeenten geeft aan de MQ Scan te gebruiken om motoriek onder jeugd te meten en zo het sport- en welzijnsbeleid kracht bij te zetten.

‘’Wij werken al jaren samen met gemeenten en sportbedrijven om onze jeugd de gezondste ooit te maken. Het is super om te zien dat er vanuit steeds meer gemeenten belangstelling is om actief te werken aan de verslechterde motoriek in Nederland. Goed monitoren is hierbij een essentieel onderdeel. Dat gemeenten dit in grotere mate beginnen in te zien geeft ons een enorme boost om samen met het werkveld onze missie te verwezenlijken.’’ Aldus MQ scan directeur Ziggy Tabacznik.

Contact

Adres:
Hendrik Figeeweg 1C
2031 BJ Haarlem

Interesse of vragen MQ Scan?
Neem contact op met team MQ:
info@mqscan.nl of (+31) 023 3036808 

 

 

Meld je aan en blijf op de hoogte