fbpx
 

Motoriek kinderen

Alles over motorische ontwikkeling

MQ Scan Update 2.0 Released!!!!

Het was voor MQ Scan in twee opzichten een verhitte en lange zomer. Naast het eindeloze heerlijke weer, werd er achter de schermen hard gewerkt aan de update van de MQ Scan. Op 1 oktober 2018 was het dan eindelijk zo ver; de release van de MQ Scan update 2.0.

De eerste reacties van de gebruikers zijn lovend over de update!

Wat houdt de MQ Scan update 2.0 precies in? In de basis is de werking van het systeem onveranderd gebleven. Gebruiksgemak, laagdrempeligheid, snel en eenvoudig inzicht verkrijgen in de motoriek van kinderen, staat nog steeds voorop. Op basis van gebruikers feedback hebben wij het volgende doorgevoerd:

  • De upload van de leerlingen is vergemakkelijkt;
  • De rapportages zijn verduidelijkt en de percentages zijn beter te interpreteren;
  • Er is een persoonlijk opmerkingen veld toegevoegd, voor specifieke persoonlijke opmerkingen.

 

Daarnaast is het belangrijkste onderdeel van de update de vernieuwde MQ Tracks. De Haagse Hoge School heeft na een lange periode van doorontwikkeling, in het voorjaar van 2018 de MQ Tracks gevalideerd en wetenschappelijk onderbouwd. Daarin zijn drie major veranderingen doorgevoerd:

  • De banen zijn compacter, slechts 4m x 7m;
  • De tracks zijn gedifferentieerd naar de onder-, midden- en bovenbouw;
  • De Scan is nu ook gevalideerd voor de leeftijden 4 en 5 jaar.

 

Met zowel deze inhoudelijke als de technische update, is de MQ Scan op internationaal niveau een voorloper. Door eenvoudig, objectief en snel inzicht te verkrijgen in de Motorische Quotiënt van kinderen. Wij zijn hier uiteraard erg trots op. Leuke feit  is dat  steeds meer gemeenten, sportbedrijven en basisscholen kiezen voor de MQ Scan.

 

Wij willen graag alle Haagse LO-docenten en leerlingen danken die hebben mee geholpen aan de ontwikkeling van deze update. Zonder hen stonden wij niet waar wij nu staan. Ook Martijn Postuma (Gemeente Almere), Sven Timmerman (Fitfabriek Bergen op Zoom), Lisa Rijk (Gemeente Venlo) dank voor jullie tijd voor de review van de update. En uiteraard de drijvende kracht achter de update, Joris Hoeboer (Haagse Hoge School).

 

Bekijk hier het interview met Joris Hoeboer, over de uitdaging van de ontwikkeling van de MQ Scan en haar waarde.

Interview Joris Hoeboer

MQ is een initiatief van de mensen van SchoolJudo.nl en is mede mogelijk gemaakt door de gemeente Almere. De MQ Scan is ontwikkeld en gevalideerd door de Vrije Universiteit van Amsterdam (VU) in samenwerking met de Haagse Hogeschool naar een ontwerp van het Athletic Skills Model (ASM)