fbpx
 

Motoriek kinderen

Alles over motorische ontwikkeling

Nieuwe visie op bewegen en motoriek

In de afgelopen maanden spraken wij velen professionals en beleidsmakers in het land. Bij iedereen is er een verhoogde interesse voor de thematiek motorische ontwikkeling. Velen van jullie geven invulling aan deze thematiek, andere beraden zich hoe dat te gaan doen. Wij van MQ Scan vinden het onze plicht om zo veel mogelijk kennis en know how op dit gebied te delen. 

Wij constateerde dat de behoefte naar relevante informatie over het thema motoriek / motorische ontwikkeling en inzicht verkrijgen daarin steeds groter wordt. De organisaties achter de MQ Scan en waar wij veelvuldig mee samenwerken zijn:

 

  • Haagse Hoge School
  • VU Amsterdam
  • Athletic Skills Model

 

Deze organisatie hebben diverse samenwerkingsverbanden met collega Hogescholen en Universiteiten in binnen- en buitenland. Zij hebben toegang tot interessante onderzoeken en praktische kennis vanuit de praktijk die wij graag met jullie delen. Zodat ieder voor zich een beter beeld kan vormen en gerichte en passende keuzes kan maken.

Dit keer hebben wij Rene Wormhoudt (grondlegger van de ASM filosofie & conditietrainer Nederlands Elftal) gevraagd meer inzicht en beeld te geven wat het ASM precies is. En uiteraard ook naar zijn visie op motorische ontwikkeling.

De MQ Scan is ontwikkeld vanuit deze ASM filosofie. Een hernieuwde en veel sterker passende filosofie op bewegen en de motorische ontwikkeling, die aansluit bij de huidige trends en ontwikkeling binnen sport en bewegen.

Interview Rene Wormhoudt

MQ is een initiatief van de mensen van SchoolJudo.nl en is mede mogelijk gemaakt door de gemeente Almere. De MQ Scan is ontwikkeld en gevalideerd door de Vrije Universiteit van Amsterdam (VU) in samenwerking met de Haagse Hogeschool naar een ontwerp van het Athletic Skills Model (ASM)