fbpx
 

Over ons

Over ons

 

Schooljudo
Schooljudo is ruim 13 jaar een vertrouwde partner van het basisonderwijs en sport- en welzijnsorganisaties en hun beleidsmakers. Schooljudo is een initiatief van voormalig wereldkampioen en Olympisch medaillewinnaar Ruben Houkes. Niet alleen om zijn sport te promoten, maar om iedereen te overtuigen van de meerwaarde van judo als opvoedkundig middel. Kinderen krijgen bij Schooljudo “Skills for Life” aangereikt. Wij zagen dat goed bewegende kinderen niet vanzelfsprekend zijn. Daarom zet Schooljudo zich in om motorische inzichten voor iedereen toegankelijk te maken en net als wij de motorische “Life Skills” van kinderen te verbeteren. Lees meer op de website van Schooljudo.

 

Almere Kenniscentrum Talent
Het AKT is opgericht door de gemeente Almere met ondersteuning van de provincie Flevoland. Het AKT is een expertisecentrum op het gebied van talentontwikkeling in de sport. Dit doet zij door kennis te ontwikkelen, te verzamelen en te verspreiden. Het AKT staat in verbinding met de topsport, breedtesport en het bewegingsonderwijs. Het gezamenlijke doel is om bewegingsarmoede tegen te gaan en kinderen te helpen bij het ontdekken en verder ontwikkelen van hun beweeg- en (top)sporttalenten, ieder op zijn eigen beweegniveau. Binnen Flevoland biedt het AKT de MQ Scan, onder de naam Flevo MQ Scan kosteloos aan.

 

Athletic Skills Model
Het Athletic Skills Model (ASM) is een andere filosofie om goed te leren bewegen en dient als springplank voor een langere sportcarrière met betere prestaties, maar bovenal voor een gezonder leven, met minder blessures, minder uitval en meer plezier. Binnen de ASM beweegprogramma’s is spel, variatie en plezier gekoppeld aan motorisch leren. Een holistische gedachte die onderbouwd wordt door wetenschap en praktijk, waar breedtesport, topsport, ongeorganiseerde sport, bewegingsonderwijs en de gezondheidszorg samenkomen. Athletic Skills Model (ASM) is de grondlegger van de MQ Scan. Voor meer informatie over ASM: www.athleticskillsmodel.nl

MQ is een initiatief van de mensen van SchoolJudo.nl en is mede mogelijk gemaakt door de gemeente Almere. De MQ Scan is ontwikkeld en gevalideerd door de Vrije Universiteit van Amsterdam (VU) in samenwerking met de Haagse Hogeschool naar een ontwerp van het Athletic Skills Model (ASM)