23 oktober 2020

Werken aan de motoriek buiten school

Niet alleen op school, maar ook juist buiten school kan de motoriek van kinderen verbeterd worden. Denk aan buitenspelen, onderweg naar school en sportvereniging. Maar hoe weet je welke sport bij jouw kind past en wat hij of zij leuk vindt? 

Stichting SportSupport Kennemerland geeft op  verschillende manieren de mogelijkheid om meerdere sporten op een eenvoudige en betaalbare manier uit te proberen. 

BuurtSportVereniging is een koepel waaronder verschillende sportverenigingen, maar ook jongeren- en welzijnsorganisaties als partners nieuwe sportgerelateerde activiteiten in de wijk uitzetten. Via dit initiatief kan je een sport uitproberen door eenmalig 10 lessen te volgen. Klik hier voor meer informatie. 

 

SportSupport organiseert ook meerdere keren in het jaar een SportInstuif op verschillende locaties in Kennemerland. Verenigingen worden uitgenodigd om clinics te geven. Je kind kan dus een hele dag sporten en komt gelijk in aanraking met de sporten en verenigingen in de omgeving: (Momenteel niet georganiseerd vanwege COVID-19)

Een keer per jaar organiseert SportSupport de SportIn Fun Experience in de kerstvakantie. Op dit 2-daagse evenement zijn veel verenigingen uit de buurt aanwezig om clinics te geven, er is een glow in the dark hal en er is een “Funhal” gevuld met luchtkussens. Bij aankoop van een ticket kan jouw kind deelnemen aan 3 clinics naar keuze en mag jouw kind zich de hele dag vermaken in de “Funhal”. Klik hier voor meer informatie. 

Meer artikelen

Kinderen zitten te veel stil

Kinderen zitten te veel stil

Hoe komen we van het sedentaire gedragspatroon van kinderen af?Dit is een vraag die al lang speelt en nu steeds belangrijker wordt. Onder sedentair gedrag worden alle activiteiten die zittend of liggend uitgevoerd worden verstaan. Uit onderzoek blijkt dat...

Lees meer
MQ SCAN UR 3.1 is live!

MQ SCAN UR 3.1 is live!

De eerste update van 2021 is een feit!Vorige week werd MQ UR 3.1 gereleased. Er zijn enkele belangrijke updates doorgevoerd waarmee de MQ Scan nog beter aansluit op jullie wensen & behoeften. Lees hieronder wat de update concreet inhoudt.Wat houdt de...

Lees meer

Zet de MQ Scan in!

Vraag geheel vrijblijvend informatie aan voor jouw school, schoolbestuur of gemeente.  

Contact

Adres:
Hendrik Figeeweg 1C
2031 BJ Haarlem

Interesse of vragen MQ Scan?
Neem contact op met team MQ:
info@mqscan.nl of (+31) 023 3036808 

 

Meld je aan en blijf op de hoogte